tisdag 26 maj 2009

23 är kallade


Idag presenterades den svenska trupp som ska ta sig an Danmark på parken den 6 juni. Som vanligt med Lagerbäck bjöds det inte på några större överraskningar förutom möjligtvis Oscar Wendt. Efter den skrala inledningen på VM-kvalet fick Wendt ta mycket av skulden då Lagerbäck bytte ut honom mot Albanien och sedan petade honom mot Ungern. Mycket oförtjänt i mitt tycke. Välkommen tillbaka Oscar. Någonting säger mig dock att trots två naturliga vänsterbackar (Wendt och Behrang Safari) kommer antingen Adam Johansson eller Micke Nilsson ta vänsterbackplatsen. Tråkigt i så fall.

Anders Svensson är uttagen trots sin skada och trots att det helt klart finns andra alternativ. Svensson har gjort det väldigt bra som ersättare för Tobias Linderoth men nog skulle den platsen ha kunnat gå till Rasmus Lindgren. I övrigt kan nämnas att allsvenskans hetaste spela Tobias Hysén inte fick plats.

Matcherna mot Danmark kommer att vara direkt avgörande för om det blir svenskt deltagande i Sydafrika. Danmark ligger 7 poäng före Sverige med en match mer spelad. Sverige måste vinna båda mötena med Danmark för att drömmen om VM ska leva. Danmark har dessutom Portugal kvar att möta. Jag tror och hoppas att Sverige tar sig till VM men väl där kommer det att bli platt fall som vanligt. Det är bara att inse att Lagerbäck inte är taktikernas mästare och basar över välrldens troligtvis mest lättlästa landslag. Ingen kan ta ifrån honom hans fantastiska facit i kvalspelen men när ska vi höja ribban och börja kräva mer av landslaget än att de bara tar sig till huvudturneringen. Trots Lagerbäcks fina resultat kommer mitt starkaste minne av honom för alltid vara när han bytte i Petter Hansson när Teddy Lucic blev utvisad mot Tyskland i VM 2004 trots att Sverige låg under. Vinnarvilja...

Frågar man ordförande Lagrell om Lagerbäck drar han bara fram sedelbunten och mumlar om att svenska fotbollsförbundet tjänar pengar på att Sverige spelar i EM och VM. Pengar som investeras i svensk fotboll för att få fram nya talanger. Men vad är nya talanger värda om vi har en förbundkapten som inte kan vinna matcherna. Det är dags att sluta klappa Lagerbäck på ryggen för att han kryssar sig fram mot VM efter EM och ta in någon som kan förändra en matchbild och ta Sverige mot nya framgångar. Vem tycker du ska bli Sverige nya förbundkapten?

(Bild hämtad från idrottsgalan.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar