söndag 24 maj 2009

Fram med taktiktavlan












Den svenska EM-truppen bjöd inte på några större skrällar. Albin Ekdals skada håller honom tyvärr borta från spel. Däremot får Labinot Harbuzi åter chansen i U21-landslaget och även unge Robin Söder fick plats. Enligt förbundskapten Jörgen Lennartsson är Söder tilltänkt som yttermittfältare snarare än anfallare. Till en början tyckte jag att det lät dumt att inte spela Söder som anfallare. Med sin snabbhet är han idealisk för djupledsspel. Men sen tittade jag lite närmare på våra framtidshopp och är numera övertygad om att det svenska A-landslaget borde ändra taktik till 4-3-3.

Yttermittfältare är en bristvara i Sverige men däremot finns det många duktiga centrala mittfältare. En del av spelarna som har spelat yttermittfältare i landslaget gör sig lika bra eller till och med bättre som centrala mittfältare. Jag tänker främst på Samuel Holmén och Sebastian Larsson. Till dessa kan läggas Kim Källström och Viktor Elm. Även från den nya generationen har många duktiga centrala mittfältare kommit fram; Albin Ekdal, Rasmus Lindgren och Gustav Svensson för att nämna några.

Framåt har vi spelare som nämnda Robin Söder som kan spela som ytter i ett tremannaanfall. Även Rasmus Elm, Johan Elmander och Ola Toivonen kan spela i en sån position. Centralt i anfallet har vi förutom vår superstar Zlatan Ibrahimovic även Marcus Berg som inte kan låta bli att göra mål. Jag blir glad över att vi har så pass många duktiga svenska spelare. Nu gäller det bara att att övertyga Lagerbäck att dels ta ut spelarna och faktiskt våga spela med en ny taktik.

(Bild hämtad från www.boingklubben.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar