onsdag 27 maj 2009

Grattis Barcelona!











Grattis Barcelona till Champions League-guldet. På förhand talade det mesta för Manchester United men det blev Barca som tog hem vinsten och det ter sig vara omöjligt att försvara en CL-titel. Det blev ingen sprudlande föreställning och det var snarare det minde dåliga laget som vann än det bästa. Men rättvist var det. För även om Barcelona inte kom upp i normal standard passade United på att göra sin sämsta match för säsongen. Lägligt grabbar. Matchen i matchen är det inte mycket att snacka om, Messi är den självklara vinnaren.

Få matcher är så enkla att analysera som Champions League-finalen 2009. United misslyckades fatalt med att låsa Barcas mittfält vilket gjorde att Xavi och Iniesta kom loss. Två spelare som jobbade mer i det tysta än vanligt men som oroade Uniteds försvar och fick fram bollarna till trion längst fram. Manchester United hade mycket i sina egna händer men kollapsade. De ska vara nöjda med sin säsong men definitivt inte med kvällens match. United förlorade matchen mer än att Barcelona vann den.

Varför det är så svårt att försvara en titel i Champions League är en gåta men jag antar att kvällens resultat innebär att Ibra inte kommer att flytta till Barcelona under sommaren. För enligt logiken kommer vi att få se en ny klubb som mästare nästa år.

(Bilden hämtad från devianart.com)

2 kommentarer:

  1. Tråkig match? tyckte det var en rätt underhållande historia som barca dominerade efter första tio med vackert finurligt kortpassningsspel. Ett spel som jag tror bara dom kan leverera.

    Ryktas att båda Bassombeng och Porokara är påväg bort från ÖSK. Backups till Messi och Henry kanske? Barca och Ösk har ju nästan samma spelsystem....

    SvaraRadera
  2. Det är säkerligen många som är nöjda med gårdagskvällens föreställning och det skulle inte förvåna mig om merparten av dessa är anhängare av Barcelona. Barcelona kan spela betydligt bättre fotboll och stundtals kändes mer som en dag på jobbet. Det var i samma Barca som mot Real Madrid. Snarare som en match mot ett mittenlag i la liga.

    Örebro har tillsammans med Trelleborg gått från att vara allsvenskans mest utskällda lag till de mest sevärda. Även om Porokara och Bassombeng inte lär ta plats i Barcelona är det ändå tråkigt för allsvenskan att förlora två profiler. Däremot tycker jag att Gudjohnsen kan gå i pappas fotspår och ansluta till Örebro till nästa säsong.

    SvaraRadera