lördag 6 juni 2009

Dagen D

D som i Danmark och D som i det här blir det avgörande slaget. Striderna kommer att fortsätta även efter kvällens drabbning men det är på Råsundas gräsmatta som Sveriges öde avgörs. På denna nationaldag tar Sverige emot serieledande Danmark och för svensk del är det vinna eller försvinna. Danskarna leder grupp 1 med 13 inspelade poäng efter 5 matcher. Sverige har på 4 matcher skrapat ihop 6 poäng. Med lite snabb huvudräkning kan vi komma fram till att Sverige i princip måste vinna båda mötena mot Danmark för att ta sig till Sydafrika.

Utsikterna är på förhand goda. Sverige har sina matcher mot Portugal bakom sig och har mycket i sina egna händer. Men då krävs det att vi klarar av första hindret på vägen ikväll. Lagerbäck bjuder inte på några större överraskningar i startelvan. Sverige kommer som väntat att starta med Isaksson i mål och så här ser laget ut:

Mv: Andreas Isaksson
Hb: Adam Johansson
Vb: Mikael Nilsson
Mb: Daniel Majstorovic
Mb: Olof Mellberg
Hm: Rasmus Elm
Vm: Christian "Chippen" Wilhelmsson
Im: Daniel Andersson
Im: Kim Källström
F: Zlatan Ibrahimovic
F: Henrik Larsson

Daniel "här kommer passningen i sidled" Andersson tar platsen på innermittfältet tillsammans med Källström. Antagligen är Anders Svensson inte tillräckligt matchtränad efter sin skada. Föga förvånande blir det en högerfotad vänsterback trots att två naturliga, väntserfotade ytterbackar är med i truppen. Jag orkar inte ens bli upprörd längre. Ställ Marcus Berg i mål och Sebastian Larsson som mittback. Det viktiga är ändå poängen ikväll och det spelar ingen roll hur Sverige spelar eller vem som gör mål, bara vi vinner.

Mycket prat inför matchen har handlat om skadorna i Danmark och framför allt om Daniel Agger. Personligen hoppas jag att han kommer till spel för jag ser hellre en stel och halvskadad mittback än en frisk och spelsugen spelare. Oavsett vem som spelar kommer det att vara en bra spelare och vi ska inte låta oss luras och tro att Danmark blir lätta att slå. Men ska det någon gång ske är det nu. Ikväll handlar det om fortsatt överlevnad. Missa inte matchen!

1 kommentar:

  1. Baaallleeeee!!! Jävla babyvoice motthafuckar som missar straff...

    SvaraRadera