lördag 6 juni 2009

Tack och adjö Sverige

Vad ska man säga. Någon ute i landet kanske säger att det inte är kört än och att det ännu finns en möjlighet att ta sig till VM. Visst, ännu finns möjligheten att ta en play-off plats men efter ikväll känns det långt borta. Egentligen blev det precis som vanligt; Källström försökte kompensera sina misstag och istället blev det mesta fel, och Zlatan kom ner alldeles för lågt ner i banan. All heder dock till Micke Nilsson. Spelaren som valdes för att ta det säkra före det osäkra. Eloge till spelaren som vågade göra det oväntade, det lilla extra. När en annan hade släppt bollen eller sparkat ut den till hörna valde Nilsson att bjuda på en konstspark som inte ens Zlatan kunnat göra. Årets framspelning.

Matchen började annars bra för svensk del. Svenskarna spelade med ett högt tempo och hade mycket boll även om målchanserna uteblev. Sen kom matchavgörandet. Sverige fick straff och det jobbigaste var inte att Viasats matchproducent visade Visats logga istället för straffen utan att Kim missade. Inte så mycket för att det inte blev mål utan mest för att Sverige tappade allt efter det. Vi såg samma sak i finalen i Champions League. Kim tappade sitt spel och Sverige tappade mittfältet. Som vanligt kom Zlatan långt ner i banan för att hämta boll och vi fick inte se mycket av skyttekungen. Suck...

Danmark behövde knappt göra någonting. Det kändes som att Danmark kom för att spela 0-0 och de hade nog inte räknat med att få alla poängen till skänks. Vi får nog ställa in oss på ett VM-slutspel utan svensk medverkan.

Helt av ondo behöver det ändå inte vara. Visst, det är inte kul om Sverige missar VM, men nu finns det längre ingen ursäkt för att behålla Lagerbäck. För hans egen skull hoppas jag att han inser att det är dags att lämna sin post och göra det sjävlmant med hedern i behåll. Men nu måste Lagrell & co agera. Det är dags att förnya och föryngra svenska landslaget. Snacka om antiklimax. Det började ju så bra. Det är ingen idé att älta det här mer ikväll. Det finns tillräckligt med tid för det imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar