måndag 22 juni 2009

Inga förändringar

Inför den sista och avgörande matchen mot Serbien på tisdag kväll kommer samma elva spelare starta som i tidigare matcher. Det blev en snöplig förlust mot Italien men det finns mycket positivt att ta med sig från den matchen. Sverige var det spelmässigt bättre laget vilket inte bara bådar gott inför fortsättningen av EM utan även svensk fotbolls framtid. För ska vi vara ärliga är det viktigaste inte att Sverige vinner U21-EM utan att vi får fram tillräckligt duktiga spelare som kan vinna mot de stora pojkarna i framtida EM och VM.

Förutsättningarna inför tisdagens match mot Serbien är att Sverige går vidare vid vinst och oavgjort. Med Pontus Wernbloom på mittfältet är jag inte orolig. Sveriges egen Gattuso är egentligen ingen talangfull spelare men hans energi och jävlar anamma sätter fart på laget. Det var dock nära att det inte skulle bli någon match mot Serbien för käre Pontus. Som tur var såg vi inte bara små grodor på midsommar utan även en pajas till domare. Den här gången var det till Sveriges fördel när Rasmus Elm felaktigt fick gult kort för en tackling som serverades av Wernbloom. Wernbloom drog naturligtvis på sig en egen varning senare i matchen.

Min förhoppning är att Sverige inte ska försöka få med sig 0-0 för det brukar straffa sig. Det är inget dussingäng vi möter och framför allt Tosic som tillhör Manchester United har imponerat på mig. Efter sitt pigga inhopp senast hopades jag på en plats i startelvan för Blackburns Martin Olsson men av allt att döma får Emil Johansson och Emir Bajrami nytt förtroende på vänsterkanten. Johansson har gjort en bra turnering medan Bajrami inte har imponerat på mig. Han har jättefin teknik men absolut ingen tajming och touch. Det går för segt innan besluten tas och det blir för många dribblingar. Bajrami är en oslipad diamant med stor potential men han har en del kvar att lära.

I de stora pojkarnas värld närmar sig drömfinalen mellan Spanien och Brasilien. Efter en sorglig turnering av Italien blir det USA som får möte Spanien i semifinal. I den andra semin möter Brasilien värdlandet Sydafrika. Högst troligt att det blir en drömfinal. Spanien har numera som enda lag 15 raka segrar. Imponerande. Blir det tronskifte i fotbollsvärlden efter finalen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar