onsdag 24 juni 2009

Ingen drömfinal

USA med Hammarbys Charlie Davies från start slog sensationellt ut Spanien i Confed Cups semifinal. USA som började turneringen med två storförluster har nu lyckats ta sig hela vägen till final. Jag och förmodligen många andra hade redan räknat med en final mellan Spanien och Brasilien. Problemet var att även spanjorerna räknade med det. När jag såg intervjuer med spanjorerna fick jag känslan av att de redan såg sig själva i final.

Amerikanarna visade klart mer vilja i första halvlek och Spanien var stillastående. Någonstans kanske de kände att det löser sig som vanligt. Men det gjorde det inte. Torres och David Villa var stillastående under första halvlek och något otippat var det USA som tog ledningen.

I den andra halvleken såg vi ett helt annat Spanien men vid det laget hade fru fortuna redan gått och lagt sig. Trots massiv press och flertalet fina lägen ville bollen bara inte in. Spanien får dock skylla sig själva. De var inte med mentalt i första halvlek och förlorade matchen redan där. Jag hade gärna sett en final mellan Spanien och Brasilien men USA förtjänar en plats i finalen.

Confed Cup går mot sitt slut men även om turneringen kallas för-VM ska vi inte dra för stora växlar över resultaten. Det har varit roligt att se Confed Cup och det har fyllt tomrummet efter klubblagsfotbollen men det säger inte mycket om hur det kommer att gå i VM. Det är ett helt år kvar till VM. Spanien svit stannade vid 15 raka segrar och kanske var det behövligt med en förlust. Spanien måste skärpa sig och gå för fullt i matcherna för annars kan det uppenbarligen straffa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar