onsdag 3 juni 2009

Spänn fast er!


För nu drar karusellen gång. Knappt har ligorna i Europa avslutats innan det är dags för löjliga säsongen. Silly season är här och redan har spelare bytt arbetsgivare. Officiellt öppnar transferfönstret 1 juli men precis som julen börjar firandet tidigare varje år.

Ännu har ingen av dem största namnen bytt klubb men det sprids fler rykten än det finns spelare. Kaká själv säger att han vill stanna kvar i Milan men media vet bättre vad han vill och placerar honom i Real Madrid. Egentligen är det ingenting värt vad spelarna eller klubbarna säger. Många är de som har sagt att de inte kommer att lämna sin klubb bara för att dagar senare göra precis det. På samma sätt har många klubbar påstått sig ha köpt spelare utan att detta har stämt.

Bland de övergångar som har bekräftats kan Gareth Barry nämnas som nu lämnar Aston Villa. Dock inte för Liverpool utan Manchester City. Det ska verkligen bli intressant att följa "nyrika" lag. Kan de köpa ihop ett mästarlag? Många säger säkert att svaret är självklart och att det bara är att titta på Chelsea. Jag vill påstå att det inte riktigt stämmer för Chelsea var redan ett etablerat lag i toppen av Premier League innan Abramovich dök upp. Lag som City som inte har nått framgång på många år och inte har en vinnarkultur att luta sig tillbaka mot får det tuffare på marknaden.

Det intressanta med silly season är att det har utvecklats till en egen tävling. Lite av en egen säsong där lag "vinner" om de lyckas locka till sig stora namn. Jag läser kommentarer från supportrar som egentligen inte bryr sig om hur spelarna kommer att passa in i klubben och laget utan det räcker med att det är ett stort namn. Det skrivs pikar när ett lag inte köper stora stjärnor men fotboll spelas på planen. Inter la en förmögenhet på Mancini och Quaresma men båda fick knappt med speltid. Istället var det killar som Cambiasso (kom som bosman) som förde Inter till ligaseger.

Karusellen har bara kommit igång och det är mycket kvar av åket så spänn fast er. Kom ihåg, det är officiellt först när övergångarna bekräftas på klubbarnas hemsida.

1 kommentar: