torsdag 11 juni 2009

Sökes: Revisor till Real Madrid

Först kom Kaká, nu har Manchester United accepterat ett rekordbud på Cristiano Ronaldo och även David Villa är på ingång. Det måste kul att vara revisor i Real Madrid. Nog för att klubben kommer att tjäna in alla pengarna på tröjförsäljningar och sponsorintäkter men det är inte direkt småsummor vi talar om. De fyra första namnen på listan över de dyraste spelarna genom tiderna har gått till Real Madrid för rekordsummor. Senaste världrekordet lyder 80 miljoner pund, knappt en miljard svenska riksdaler. Sällan har silly season varit så silly och så ensidigt. Även David Villa är på ingång och med tanke på Valencias ekonomiska läge lär han inte gå gratis. Förutom att det ska bli spännande att se vilka fler som kommer att köpas in och vilka som får lämna ska det bli väldigt intressant att följa Reals expriment. Det har många gånger talas om att köpa sig till titlar men vi har aldrig sett liknande proportioner.

Jag undrar hur det känns att vara tränare i Real just nu. Det måste vara rätt kul att peka på världens bästa spelare och få dem men snacka om press. Om du misslyckas med det lag som Real Madrid har skrapat ihop förtjänar du inte att jobba kvar inom fotbollens värld. Med all respekt för alla Real Madrid-fans hoppas jag på ett dunderfiasko utan dess like. Jag vill inte att det enbart ska handla om pengar. Vi får nog finna oss i att fotbollen allt mer kommer att handla om vem som har stålarna. Tråkigt för alla mindre klubbar som inte kommer att tävla på samma villkor. Visserligen får man väl säga att storklubbarna förtjänar sin förmögenhet men klyftan mellan klubbarna blir större och personligen tycker jag att det är roligare när fotbollen blir spännande. När det bara är två-tre klubbar som år efter år vinner ligan försvinner mycket av charmen med fotbollen.

I övrigt kan nämnas att spelschemat för Confederations Cup är fastställs och den 14 juni spelar värdlandet Sydafrika mot Asiens mästare Irak. Confed Cup eller för-VM som det kallas är ett mästerskap året före VM där mästarna från världens kontinenter möts, tillsammans med värdlandet och världsmästarna. Deltagande länder är Egypten, Spanien, Irak, Italien, Nya Zeeland, Sydafrika, Brasilien och USA. Finalen spelas 28 juni och tillsammans med U21-EM är det en fotbollsfest som hägrar. Inte mig emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar