tisdag 9 juni 2009

Påtvingad succé?

På onsdag kväll äntrar elva, ganska hårt pressade, svenska spelar Nya Ullevis gräsmatta. Ännu är det inte klart vilka som spelar men vad vi vet är att Elmanders skada håller honom borta från spel. Även Micke Nilsson är osäker. Sen tidigare saknas Henrik Larsson. Detta öppnar för en vänsterfotad vänsterback samt Marcus Berg på topp bredvid Zlatan. Lagerbäck ligger säkert sömnlös men jag tror att de påtvingade bytena kan innebära en smärre succé. Förvisso ska man inte dra för stora växlar av resultatet mot Malta men jag är övertygad om att spelet kommer att flyta på bättre med en vänsterfotad back.

Det ska bli spännande att se vad Berg kan åstadkomma. När Zlatan och Henke spelar tillsammans hamnar de allt för ofta på samma yta och det är dåligt med löpningar. Med Berg på topp har vi en spelare som spelar enkelt och går på mål. Han han inte låta bli att göra mål och mot Malta möter han inte Europas mest rutinerade försvar. Vi kanske får leva med att sidleds-Danne och Anders Svensson spelar men vi får se en del nya, unga spelare.

Inom klubblagfotbollens värld är det nog få som har missat att Kaká nu är klar för Real Madrid och blir världens nästa dyraste spelare efter Reals nya rådgivare Zinedine Zidane. 65 miljoner euro pungar Real Madrid ut för brassen. Men laget från huvudstaden är inte nöjda med det. David Villa sägs redan vara klar och även Ronaldo och Zlatan jagas. Den löjliga säsongen rullar vidare.

(Foto hämtad från sverigeslandslag.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar