tisdag 16 juni 2009

Såg du Lasse?!

Jag hoppas verkligen att Lars Lagerbäck såg Sveriges öppningsmatch i U21-EM. Det var ingen bejublad föreställning men Sverige vände och vann med 5-1 och vi bjöds på många vackra mål. Marcus Berg gjorde hattrick och visade ett helt annat spel än mot Malta i VM-kvalet. Över lag såg vi ett lugnare och mer harmoniskt landslag jämfört med de större killarna i Lagerbäcks gäng. Det finns fortfarande mycket kvar att få ut av det svenska U21-landslaget men det fanns många ljusglimtar.

Det var underbart att se lagandan och hur alla spelade för varandra. Det var vackert att se glädjen när spelarna firade målen. Marcus Berg sa själv innan turneringen att han är mer avslappnad när han spelar i U21 än i A-landslaget och det märktes. Vi fick se ett rörligt lag med betydligt mer löpningar än Lagerbäcks grabbar. Spelarna blev inte hämmade av en defensiv taktik och det sprangs i djupled och vi fick se ett mittfält som fyllde på i anfallen. Försvaret var klanderfritt och jag ser mycket hellre det här laget spela mot Malta i VM-kvalet. Bjärsmyr och Bengtsson utsrålar säkerhet och backlinjen som helhet gjorde en fantastisk match. Dessutom såg vi bra uppspel från mittförsvaret. Jag har tappat förtroendet för Lagerbäck och många av hans spelare men matchen mot Vitryssland fick mig att tro på en ljus framtid.

Nästa match blir mot Italien på fredag och det ska bli väldigt intressant att se hur försvaret klarar sig och om Berg och Toivonen kan fortsätta sysselsätta motståndarnas försvar. Som sagt hoppas jag att Lagerbäck såg den svenska insatsen och kommer att ge fler unga spelare chanser. Priset till matchens lirare måste gå till Pontus Wernbloom som med sitt uppoffrande spel och energi visade att han kan bli en viktig del av svensk fotbolls framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar